Her er første glimt av Fords nye elektriske bil

07.09.2018

Ford kunne i dag vise første sniktitt av en ny elektrisk bil inspirert av designet til ikoniske Ford Mustang. Modellen, som kommer i 2020, skal få en elektrisk rekkevidde på minst 480 kilometer.

Dette er den første modellen fra Ford Team Edison som de neste årene skal utvikle en rekke elektrifiserte Ford-modeller for det globale markedet.

- Vi er 100 prosent fokusert på ikke bare å levere biler som kundene vil elske, men også bidra til å bygge opp en infrastruktur slik at våre elektriske biler fungerer sømløst med nye digitale løsninger kundene forventer, sier direktør for global produktutvikling i Ford Team Edison, Darren Palmer.

Ford Team Edison har fått alle fullmakter til å kunne operere mer innovativt for raskt å kunne utvikle elektriske biler for et marked som er i kraftig vekst.

Norske erfaringer brukes i Fords elbilutvikling
- I Ford Motor Norge følger vi Fords globale produktutvikling tett og erfaringer fra Norge bidrar løpende i prosessen. Vi ser frem til å tilby Fords meget spennende helelektriske bil i 2020 som blir en sportslig og anvendelig elektrisk bil som garantert vil videreføre de gode kjøreegenskapene Ford er kjent for, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford Team Edison er etablert for å kunne handle raskt og finne gode løsninger på spesielle utfordringer i de ulike markedene. De har også en helt ny tilnærming til utviklingen av prototyper som utvikles langt raskere enn tidligere og med nye materialer som gir fleksibilitet til å utvikle intuitive og innovative løsninger.

Investert 92 milliarder kroner i utviklingen av 40 elektrifiserte biler
Fords helt nye Mustang-inspirerte helelektriske bil kommer i 2020 med en elektrisk rekkevidde på minst 480 kilometer.

Ford investerer mer enn 92 milliarder kroner i elektrifisering og planlegger å tilby i alt 40 elektrifiserte modeller globalt i løpet av 2022. 16 av disse modellene vil være helelektriske biler.

Les mer fra Darren Palmer og Ford Team Edison om Fords elektrifiseringsplan her: https://medium.com/@ford/2f105026012f.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer