COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

15.05.2013

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa

Ford Fiesta var Europas mest solgte småbil i mars og i de tre første månedene av 2013 i henhold til ferske tall fra JATO Dynamics*, verdens ledende leverandør av automotive data og etterretning.

Europeiske kunder kjøpte Fiesta i et tempo på en bil hvert 100. sekund basert på 41.600 i mars og 77.800 i løpet av de første tre månedene. Ifølge JATO er det 14.000 enheter mer enn dens nærmeste konkurrent. Parkert støtfanger-mot-støtfanger vil antall Fiestaer solgt i løpet av 1. kvartal tilsvare 770 runder på en olympisk 400-metersbane.

- Det er ingen tvil om at hastigheten på salget av Fiesta viser at den har slått utrolig godt an blant Europas småbilkunder, sier Steve Kimber, adm. direktør i Ford Motor Norge.  - Småbilklassen er trolig mer konkurranseutsatt enn noensinne, og nye Fiesta tar markedsandeler og nye kunder på basis av sitt design, teknologi og dynamiske egenskaper. 

Salget av Fiesta til private kunder i sin klasse økte med 1,2 prosentpoeng i mars**, og innkommende bestillinger økte med 8 % i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2012.
Nye Fiesta har syv drivlinjealternativer med CO2-utslipp på under 100 g/km**, inklusive
1,0-liters EcoBoost-motoren som ble kåret til "Årets internasjonale motor" i 2012.

25% av Fiesta solgt hittil i år i Europa var utstyrt med 1,0-liters EcoBoost-motoren - mens tilsvarende tall for Norge er hele 35% har valgt den populære 1.0-liters EcoBoost-motoren.
Fiesta ble også mest kjøpte småbil i verden og i Europa i 2012 i henhold til henholdsvis data- og trendanalyseselskapet Polk og JATO Dynamics.

Nye Ford Fiesta finner du hos RøhneSelmer Ensjø, Røa, Økern, Sandvika og Lillestrøm.

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste. For mer informasjon, besøk www.jato.com
** Oppgitte tall for CO2-utslipp er målt i samsvar med tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.Nyheter