• EDGE AWD

  Intelligent firehjulsdrift (AWD) på Ford Edge overvåker kontinuerlig kjøreforholdene, optimaliserer grepet i samsvar med underlaget og fordeler kreftene mellom hjulene etter behov. Et spesielt display på instrumentpanelet viser fordelingen slik at du kan holde deg oppdatert om forholdene under for- og bakhjulene.

  Bestill prøvekjøring her


 • KUGA AWD

  Intelligent firehjulsdrift (AWD) på Ford Kuga overvåker kontinuerlig kjøreforholdene, optimaliserer grepet i samsvar med underlaget og fordeler kreftene mellom hjulene etter behov. Et display på instrumentpanelet viser kraftoverføringen til hvert enkelt hjul og sørger for at du holdes oppdatert på endringer i veiforholdene. 

  Bestill prøvekjøring her • MONDEO AWD

  Det intelligente firehjulsdriftsystemet (AWD)* på helt Mondeo reagerer øyeblikkelig og foretar justeringer i henhold til skiftende terreng ved å sende nøyaktig riktig motormoment til de hjulene som trenger mest grep. Dette sofistikerte systemet bruker sensorer og programvare proaktivt for å bestemme hvor mye kraft som skal sendes til hver aksel, før hjulene glipper. Systemet fungerer dessuten «etter behov» og aktiveres bare når det trengs, noe som sparer drivstoff når veien er mindre utfordrende. 

  Bestill prøvekjøring her • S-MAX AWD

  Ford S-Max har intelligent firehjulstrekk (AWD) som kontinuerlig overvåker hvor kraften skal overføres, og som automatisk sørger for påkrevet dreiemoment til hvert enkelt hjul for å oppnå trygget og kontroll, uansett hvordan forholdene er. 

  Bestill prøvekjøring her • GALAXY AWD

  Med intelligent firehjulstrekk tas Galaxy-opplevelsen til et nytt nivå. Nye Galaxy kombinerer ypperlig framkommelighet med Fords velkjente kjøreegenskaper, og er full av innovativ teknologi som gjør bilhverdagen din enklere. 

  Bestill prøvekjøring her


 • FOCUS RS AWD

  Ford Performance firehjulstrekk (AWD) med dynamisk dreiemomentkontroll leverer over 1 G sideveis akselerasjon, i tillegg til usedvanlig godt grep og ekstremt presis respons under pådrag i svingene. Systemet bruker elektronisk styrt dobbel clutch som balanserer dreiemomentet fra motoren mellom bakhjulene for å tilpasses underlag og kjøreforhold. Denne intelligente teknologien muliggjør kontrollerte overstyringsdrifter på bane. 

  Bestill prøvekjøring her • RANGER AWD

  Velg 4x2 for vanlig kjøring, 4x4H (høy serie) for dårlig veidekke og jordveier, og 4x4L (lav serie) for spesielt utfordrende terreng. Du kan velge mellom 4x2 og 4x4H i fart.

  Bestill prøvekjøring her • TRANSIT AWD

  Transits elektrohydrauliske aktuator sørger for at dreiemomentet føres til forhjulene på en kontrollert måte, i henhold til veiens beskaffenhet. Sammen med kjøretøyets ESC-system evaluerer sensorer kontinuerlig data for å identifisere underlag med lav friksjon, som is eller våte blader, og dirigerer automatisk mer kraft til frontakselen for optimalt grep. AWD kan også iverksette forebyggende tiltak for å unngå at hjul mister grepet ved å overvåke førerens handlinger, for eksempel å trå inn gasspedalen mens det vris på rattet.

  Bestill prøvekjøring her