Ford har gjenåpnet de fleste av sine europeiske bilfabrikker

06.05.2020

Biler ruller nå igjen ut fra Fords fabrikker i Tyskland, Romania og Spania etter at produksjonen stoppet i 7 uker som følge av koronakrisen.

Som et ledd i en delvis gjenåpning starter produksjonen på et lavere nivå enn normalt. Den vil deretter øke gradvis de neste månedene før full produksjon er gjenopprettet. Allerede kundesolgte biler fra Ford-forhandlere blir prioritert først.

På alle fabrikkene gjelder Fords globale standarder for sosial distansering, helse og sikkerhet. Disse skal sørge for at ansatte er trygge på jobb. Hver dag skal alle som jobber på fabrikkene selv gjennomføre en prosess for å bekrefte at de er i form og klare til å jobbe. Hver ansatt får også et eget sett med beskyttelsesutstyr. Dette settet inkluderer Fords egenproduserte ansiktsmasker, termometer og andre hygieneartikler.

Trygg arbeidshverdag

– Tilbakemeldingene fra våre ansatte har vært helt fantastisk. Nå er de tilbake på jobb for å gjøre det de er best til, nemlig å lage bilene som skal få Europa til igjen å bevege seg fremover. Vi har fulgt situasjonen nøye og har nå innført tiltakene som er nødvendige for å gi våre ansatte en trygg arbeidshverdag, sier vice president, Manufacturing i Ford Europa, Dale Wishnousky.

Produksjonen ble gjenopptatt på fabrikkene i Saarlouis og Køln i Tyskland, på bilfabrikken i Valencia i Spania og Craiova i Romania mandag denne uken. Alt har gått etter planen etter oppstarten.

Produksjonsanlegget for motorer i Valencia åpner 18. mai. Åpningen av Fords motorproduksjon i Dagenham og Brighend i England blir bekreftet på et senere tidspunkt.

     Nye Ford Kuga

POPULÆR LADEHYBRID: Nye Kuga ladbar hybrid er sammen med den nye ladbare store SUV-en Explorer og mild hybrid kompakt-SUV-en Puma, blant de største nyhetene fra Ford i første halvår 2020.

Glad for gjenåpningen

I forkant av gjenåpningen kontaktet Ford alle sine ansatte via telefon, e-post, og vanlig post for å sørge for at de alle var kjent med de nye smitteverntiltakene. Dette inkludere delingen av en video og detaljerte beskrivelser for bruk av beskyttelsesutstyr.

– Vi er selvsagt svært glade for at vi nå igjen produserer biler til våre europeiske kunder, men med et svært strengt fokus på smittevern for våre ansattes trygghet. Vi har lansert flere nye modeller i det siste, og det er ekstra hyggelig for de som går og venter på sin nye bil, at disse nå vil bli prioritert i produksjonen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer