​Fords nyttekjøretøy med internettilkobling som standard

01.07.2020

Nå innfører Ford internettilkobling som standardutstyr på de aller fleste av sine nyttekjøretøy. Dette øker produktiviteten og sørger for at kundene hele tiden har det siste av funksjonell teknologi.

FordPass Connect-modem blir nå montert som standard i syv av de viktigste nyttekjøretøymodellene fra Ford. Disse inkluderer både Ford Transit 2T, Transit Custom, Ranger, Transit Connect, Tourneo Custom og Tourneo Connect. Ved hjelp av FordPass Connect-tjenester får du nå tilgang til en rekke praktiske løsninger fra en app på din mobiltelefon som både er praktiske og ikke minst øker produktiviteten.*

– Å være tilkoblet internett er en nøkkelfaktor i utviklingen mot stadig smartere biler i en smartere verden. Vi har nylig passert 100 000 produserte nyttekjøretøy med denne teknologien, og forventer å passere en million tilkoblede Ford nyttekjøretøy i løpet av de neste tre årene. Disse nye løsningene skal gjøre arbeidshverdagen enklere og bedre for våre kunder, uansett hva kjøretøyene blir bruk til, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Med FordPass Connect-modemet kobles kjøretøyet trådløst til internett. Dette gjør også at kjøretøyet kan nyttiggjøre seg av OTA-oppdateringer (Over The Air).

Det kan også tas i bruk tjenester som FordPass Pro. Dette er en app som er utviklet spesielt for små virksomheter og setter dem i stand til å sjekke og kontrollere opptil fem Ford-kjøretøy fra en mobilskjerm. Her kan du også starte bilen (hvis du har automatgir), åpne og låse den, se kjøretøyets posisjon eller se vedlikeholdsplan og status for bilen.

I tillegg kan nyttekjøretøyet innlemmes i telematikkløsninger som Ford Telematics and Data Services.

Guard Mode og OTA-oppdateringer som standard

Guard Mode er et nytt sikkerhetssystem som snart blir tilgjengelig i FordPass Pro-appen. Dette er den første tjenesten som blir aktivert med OTA-oppdatering. Når denne blir introdusert senere i 2020 kan nyttekjøretøyet sjekkes i realtid og eieren blir varslet når noen går inn i bilen, panseret blir åpnet eller motoren blir startet. Systemet kan for eksempel aktiveres etter arbeidstid og i helger, da bilen vanligvis ikke er i bruk.

Regelmessige programvareoppdateringer som sørger for at nyttekjøretøyets systemer og komponenter fungerer optimalt - til enhver tid - kan nå gjøres via OTA-oppdateringer. Du trenger med andre ord ikke lengre å besøke en forhandler for å få dette gjort. OTA gjør det også enklere å tilby ny funksjonalitet og nye tjenester.

Ford nyttekjøretøy øker markedsandelen i Europa

Ford er fremdeles det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. Bare i løpet av første kvartal 2020 økte markedsandelen til hele 15 %. I Norge har Ford befestet sin posisjon som det nest mest solgte nyttekjøretøymerket.

I 2019 introduserte Ford en ny generasjon elektrifiserte og tilkoblede nyttekjøretøy. Både Transit 2T og Transit Custom fås i elektrifiserte varianter. Transit Custom Hybrid-serien, inkludert Tourneo Custom ladbar hybrid, ble kåret til International Van of the Year 2020.

     Fordpass mobil

* For å kunne benytte seg av FordPass Connect-tjenestene må du ha et kjøretøy som er utstyrt med FordPass Connect modem. Live Traffic og systemet for lokale fareadvarsler krever et separat betalt abonnement etter at den gratis prøveperioden er over.  Bruk av Wi-fi hotspot krever kjøp av data. Fremtidige tjenester kan kreve et betalt abonnement.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer