Dennis Olsen blir fabrikkfører for Ford Performance GT3-team

Dennis Olsen blir fabrikkfører for Ford Performance GT3-team

17.12.2023
 • En av Norges aller største motorsportsprofiler, Dennis Olsen, skal kjøre for Ford Performance Mustang GT3-team i 2024.

  Det ble klart da Ford Performance i dag annonserte fem nye fabrikkførere i sitt globale GT3-racingprogram for neste år. I alt består nå teamet av ni fabrikkførere.

  – Dette er et viktig og spesielt år for Mustang – som både feirer sitt 60 års jubileum neste år og skal konkurrere globalt i racing. Når vi tar et ikon som Mustang med i racing, må vi ha de beste og mest erfarne GT-førerne. Det er akkurat det våre ni fabrikkførere representerer, sier Mark Rushbrook, Global Director for Ford Performance Motorsports.

  Foruten Dennis Olsen ble også Ben Barker, Chris Mies, Andy Priaulx og Frédéric Vervisch presentert som nye fabrikkførere på Ford Performance Mustang GT3-teamet for 2024. Fra før av har det vært kjent at Joey Hand, Dirk Müller, Harry Tincknell og Mike Rockenfeller er med på fabrikkteamet.

  – Ford har den klart beste totalpakken for meg

  – Jeg har valgt å bli fabrikkfører for Ford Performance fordi de har den klart beste totalpakken for meg. Med den nye GT3-racingbilen, motoren, teamet og partnere som Multimatic Motorsports, er dette rett og slett et knallbra konsept. Ford har også tidligere vist at når de satser på racing, som med Ford GT, så lykkes de. Dette er noe jeg virkelig ser frem til å kunne bidra til at gjentar seg, sier Dennis Olsen.

  Olsen startet med gokart allerede som barn, og vant allerede da mye. Deretter fulgte formelbil-racing før GT racing-konkurranser. Han har bred erfaring – blant annet etter å ha tilbragt de to siste årene med å konkurrere i det prestisjefylte tyske bilsportmesterskapet DTM. Her vant Dennis Olsen også i fjor, som den første nordmannen, et av løpene. Den norske motorsportsprofilen har også vunnet en seier i Intercontinental GT Challenge Championship, og blitt kåret til årets bilsportsutøver i Norge allerede i 2017.

  – Vi har fulgt Dennis sin karriere gjennom mange år og har latt oss imponere av alt det han har oppnådd. Det at han nå skal kjøre racingversjonen av vår nye Ford Mustang GT3, gjør selvsagt oss som nordmenn litt ekstra stolte. Vi gratulerer Ford Performance med en stjernesignering, og gleder oss til å følge Dennis på racingbaner over hele verden – og videreføre Mustangens status som Fords mest brukte og mest suksessfylte racingmodell noensinne, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  Mustang GT3 med offisiell racingdebut på Daytona: Et helt rått konsept

  24-timers løpet på Daytona i januar vil markere den offisielle sportsbil racing-debuten til den nye Ford Mustang GT3. Deretter vil Mustang GT3 konkurrere på seks av syv kontinenter på legendariske baner som Le Mans og Interlagos.

  – Jeg har testet den nye Mustang GT3 og det er et helt rått konsept av en bil, så her ligger alt til rette for suksess, kanskje spesielt på ikoniske baner som Daytona, Le Mans og Spa. Selv om Mustang GT3 er en forholdsvis stor bil i denne klassen, har den en kraftig motor som kommer til å kompensere for det. Med dette fantastiske teamet med kunnskapsrike teknikere er jeg veldig sikker på at dette kommer til å bli en sterk pakke i sesongen som ligger foran oss, sier Olsen.

  Allerede i dag vil Chris Mies og Frédéric Vercisch kjøre den nye racingbilen på Daytona International Speedway – for å forberede seg til det klassiske Rolex 24 på Daytona neste måned. Her vil de komplettere lineupen til Ford Multimatic Motorsports-teamet, med Mies sammen med Tincknell og Rockenfeller i #64 Mustang. Vervisch går inn sammen med Hand og Müller i #65.

  Gleder seg til å møte de beste i de mest ikoniske løpene

  – Sammen med våre partnere hos Multimatic Motorsports og våre første kundeteam Proton Competition og Dinamic GT er vi klare for å møte de beste på verdens mest ikoniske baner. Jeg gleder meg til å komme i gang med Daytona i januar, sier Rushbrook.

  Fords ni fabrikkførere vil tilføre sin erfaring med utholdenhetsløp og kunnskap til de forskjellige Mustang GT3-programmene rundt i verden. Med ulike team er det planlagt å delta i WeatherTech SportsCar Championship (IMSA), GT World Challenge Europe (GTWCE), FIA World Endurance Championship (WEC) og andre konkurranser i 2024. Fabrikkførerne er også tilgjengelige for alle Fords kundeteam – som så langt er Proton Competition og Dinamic GT. Alle førerne på disse kundeteamene vil bli annonsert neste år.

  Ny dokumentarserie følger GT3-forberedelsene til 24-timers løpet på Daytona

  Ford lanserer også «Mustang Endurance,» en ny dokumentarserie i fem deler som handler om hvordan hele Mustang GT3-teamet, inklusive fabrikkførerne, forbereder seg til det første store løpet i 2024 – Rolex 24 på Daytona. I serien, som vil kunne sees på Ford Performance sin YouTube-kanal, har de gitt kamera full tilgang og du kan følge alt som skjer av forberedelser – forskjellige steder i verden. Her blir du tatt med på hele prosjektet bak kulissene – fra utvikling av bil og motor til folkene som får det til å skje. Underveis går ikke alt som planlagt. Det dukker også opp tøffe utfordringer før alt ender opp i den siste episoden - med GT3-debuten i det ikoniske 24-timers løpet i Daytona i januar.

  Les mer om Ford Mustang GT3 her

  Kontaktinformasjon, Dennis Olsen:

  E-post: [email protected]

  Mobil: 918 52 686


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer