Rumpe-robot gir bedre kvalitet på bilsetene

27.10.2017

Roboten «Robutt» er lagd for å etterlikne en menneske-rumpe og simulerer perfekt hvordan sjåføren og passasjeren går inn og ut av bilsetene deres. Det har sørget for topp kvalitet og komfort i nye Ford Fiesta.

Basert på en gjennomsnittlig stor mann har Robutt blitt brukt til å teste slitasjestyrken i nye Ford Fiesta. I løpet av tre uker setter robot-rumpa seg inn og går ut av setet hele 25 000 ganger. Det representerer mer enn 10 års vanlig bruk av bilsetet.

- Fra det øyeblikket vi setter oss inn i bilen, er bilsetene viktige for førsteinntrykket vi får av kvalitet og komfort. Tidligere har vi brukt trykkluft og sylindre som bare har beveget seg opp og ned i setet. Med “Robutt” kan vi nå svært nøyaktig gjenskape hvordan folk virkelig oppfører seg, når de går inn og ut av bilen, sier testingeniør ved Ford Europas hovedkontor i Køln, Svenja Froelich.

Hun er ekspert på holdbarhetstesting, og har jobbet spesielt med dette på nye Ford Fiesta.

Ingeniører bruker først en spesialdesignet duk i setet for å måle hvordan forskjellige typer mennesker setter seg inn i setet og går ut av bilen. Deretter overføres denne informasjonen til «Robutt» som etterlikner disse bevegelsene.

Slitasjetesten som rumpe-roboten utfører skal etter hvert benyttes i alle Fords modeller i Europa.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer