Hjemmelader

Ladbar hybrid

Ladbare hybrider har to kilder til energi. Slik er den lik som en hybrid, men en plug-in hybrid har et større batteri med høy spenning som gjør det mulig å kjøre lengre avstander med ren elektrisk kraft.

Batteriet i ladbare hybrider kan plugges inn for å lades. Når batteriet er tømt fungerer kjøretøyet som en konvensjonell hybrid som bruker motoren når det trengs. Bilene benytter også regenerativ bremsing til å lade batteriet. Ved bremsing går motoren fortsatt selv om bilen forsøker å senke farten. Regenerativ bremsing fanger denne energien, som vanligvis går til spille, når den lader batteriet.

Hvilken av våre ladbare hybrider passer for deg?

Ford Explorer ladbar hybrid kombinerer avansert elektrifisert hybridteknologi med et romslig og luksuriøst interiør, og tar uanstrengt ytelse til et helt nytt nivå. Med sin uovertrufne kombinasjon av stil og substans, leverer Explorer ladbar hybrid en uslåelig kombinasjon av kraft og fremkommelighet. Det tøffe designet gjør at Explorer skiller seg ut og tar oppmerksomheten. Alt dette forsterkes av avanserte teknologier som sørger for å holde deg trygg, tilkoplet og underholdt.

Nye Explorer ladbar hybrid kan levere null utslipp under kjøring med en rekkevidde på 42 km, og har evnen til å skifte til hybridmodus for å bevare batterikapasiteten, eller til bensinmodus for lengre reiser. Regelmessig lading, enten hjemme eller på en ladestasjon, hjelper til å maksimere kjøring i elektrisk modus. Lader du batteriet hver gang før du kjører vil du også redusere drivstofforbruket, samtidig som at bensinmotoren gjør at du aldri trenger å bekymre deg for rekkeviddeangst.

Bilen kombinerer den kraftige 3,0-liters EcoBoost V6-bensinmotoren med en elektrisk motor på 100HK. Sammen leverer det uanstrengt ytelse og nesten øyeblikkelig dreiemoment, sammen med mer komfort for langturer. På veien leverer helelektrisk modus den mest stilllegående og jevneste kjøreopplevelsen. En avansert 10-trinns girkasse med roterende girvelger sørger for at du alltid bruker rett gir til rett tid. Dette er en SUV som er spesiallaget for å gi deg en fantastisk kjøreopplevelse og ekstraordinær kontroll på veien.

Les mer om Ford ExplorerBestill prøvekjøring av Ford Explorer

Med Kugas elektriske hybridkraft er du klar for alt. Ford Kuga kommer i to helt nye hybridvarianter – en ny, renere og mer økonomisk måte å oppleve kjøreglede på i en SUV. Ford Kuga ladbar hybrid kombinerer en separat batteridrevet elektrisk motor med en effektiv 2,5 l bensinmotor.

Den elektriske motoren slår inn for å gi deg ekstra kraft når du trenger det, slik at du kan kjøre lengre med lavere utslipp. Du kan kjøre bilen kun på elektrisk strøm i opptil 56 km ved blandet kjøring og opptil 68 km ved bykjøring, noe som gjør at de fleste kan gjøre sin daglig kjøring helelektrisk. Og når du setter kursen ut av byen og legger ut på langtur, veksler motoren over til å gå på drivstoff, slik at du ikke behøver å bekymre deg for om du når fram dit du ska

Du kan velge om du vil kjøre kun med elektrisk kraft og når du vil benytte bilens effektive 2,5l bensinmotor – eller la Kuga velge for deg i Auto EV modus. Bilen regenererer alltid energi når du setter ned farten eller bremser.

 • Auto EV-modus veksler mellom å bruke kun den elektriske motoren og kombinert bruk av elektrisk motor/bensinmotor (hybriddrift), alt etter kjøreforhold og batteriets ladenivå
 • EV Nå-modus lar deg bruke kun elektrisk kraft inntil batteriet er nesten tom, og veksler så tilbake til hybriddrift
 • EV Senere-modus gjør det mulig å spare elektrisk lading i batteriet for bruk senere. Bilen vil hovedsakelig bruke hybriddrift, inntil du bytter til elektrisk modus
 • Batteriladingsmodus la deg lade batteriet ved hjelp av en bensinmotor når bilen står stille
 • Geofencing teknologi Gjør det enda enklere å kjøre i soner med lave utslipp. Navigasjonssystemet viser et kontrollert område, for eksempel en lavutslippssone, for å fortelle deg når du skal bytte til EV Nå modus

Les mer om Ford KugaBestill prøvekjøring av Ford Kuga

Den nye, banebrytende Transit Custom ladbar hybrid er utviklet for å at du skal kunne jobbe mer effektivt enn noen gang. Den avanserte, elektriske drivlinjen kan enkelt lades og bruker kun el-drift på kortere turer. Med støtte fra Ford's prisvinnende 1,0-liter EcoBoost-motor, leverer varebilen enestående effektivitet, selv på lengre turer. Transit Custom ladbar hybrid er en varebil som hjelper deg med å redusere lokal forurensning og leverer all den fleksibiliteten, kapasiteten og påliteligheten du forventer deg fra en Ford Transit Custom.

Fullt oppladet kan nye Transit Custom ladbar hybrid kjøre over 43 kilometer kun med bruk av den elektriske motoren. Ideell til småturer i byen som vanligvis gir lav effektivitet og høyt drivstoff forbruk. På lengre turer forlenger 1,0-liters EcoBoost-motoren varebilens rekkevidde – den jobber med regenerativ bremsing for å lade batteriet. Og når den er tilstrekkelig oppladet, kan du gå tilbake til ren elektrisk drift, noe som gjør at du både kan minske forbruket og redusere forurensningen. I tillegg har man fleksibilteten av en rekkeviddeforlenger på 500 km med en 1.0L Ford EcoBoost motor. Forhjulene er kun drevet av et 13.6 kWt Lithium-ion batteri som ligger under vareromsgulvet slik at man ikke bruker noe plass og oppnår en nyttelast på over 1000 kg.

Les mer om Transit CustomBestill prøvekjøring av Transit Custom

Alternativer for lading av ladbar hybrider

 • stikkontakt
 • 230V stikkontakt

  Plug-in hybrider og elbiler kan lades fra en 230V-stikkontakt. Dette tar lengre tid enn med en vegglader.


 • Vegglader
 • Vegglader

  For hurtigere lading hjemme kan du installere en veggglader, som er i stand til å lade kjøretøyet over natten. Denne vil slutte å lade når bilen er ferdig ladet.


 • Offentlige ladestasjon
 • Offentlige ladestasjoner

  Offentlige ladestasjoner, som er tilgjengelige i mange byer og arbeidsplasser, kan lade kjøretøyet raskere enn hjemme. Hurtigladestasjoner kan oe lade til 80% på bare 30 minutter. Pris og ladekapasitet kan variere.


 • IONITY High-power ladestasjoner
 • IONITY High-power ladestasjoner

  Ford Motor Company, BMW Group, Daimler AG og Volkswagen Group, med Audi og Porsche, bygger et High-Power ladenettverk i hele Europa. 400 ladestasjoner vil være i stand til å levere raskere lading med opp til 350 kW. Disse stasjonene vil være kompatible med både nåværende og framtidige elektriske kjøretøy.


Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 

Anmeldelser